Kobbertyveri på Toftegårdsvej i Asnæs opklaret: Tre mænd anholdt ved Vipperød

Profilbillede
dato

Kl. 02.02 blev politiet kontaktet af en mandlig medarbejder fra et kabelfirma, der havde set to mænd trække kobberledninger ud gennem et hul i firmaets hegn. De to mænd forsvandt derefter i en ukendt retning.

Politiet sendte flere patruljer til stedet for at søge efter de to mistænkte og for at undersøge gerningsstedet, hvor der var spor efter aktivitet, herunder mudder, der førte til containere med kobbertråde/-ledninger.

Efter at have gennemgået videoovervågning fra området, kunne politiet mistænke flere end de to observerede mænd for at have stjålet fra containerne. Politiet afsluttede derefter de akutte undersøgelser i sagen.

Senere på natten stoppede en patrulje en varebil med engelske nummerplader på Holbækmotorvejen ved Vipperød. Varebilen blev stoppet for en rutinekontrol, og i bilen befandt sig tre mænd på 25, 32 og 41 år, alle fra Rumænien.

De tre mænd var alle beskidte med mudder på tøjet, og en af dem var klædt i tøj, der matchede tøjet på en af de mistænkte set på videoovervågningen fra gerningsstedet. I varebilen fandt politiet også kobberledninger, som mændene ikke kunne forklare, hvorfor de havde. Politiet fandt også værktøj, der kunne bruges til at lave huller i et trådhegn.

De tre mænd blev alle anklaget for tyveri og anholdt som mistænkte i sagen. De blev alle ført til politistationen i Roskilde for at blive afhørt, og deres varebil blev beslaglagt for yderligere undersøgelse af mulige stjålne varer.

Efter afhøringen af de tre anholdte vil politiet i løbet af fredagen beslutte, hvad der videre skal ske i sagen, herunder om der er grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Kilde: Politiets Døgnrapport